NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PASIBRZUCHY » PRZEPISY

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 4 / 7>>>    strony: 123[4]567

Przepisy

mniam mniam :)
  
la_nina
16.06.2009 14:30:36
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #277147
Od: 2009-5-19
ja wlaśnie w pt robiłam ten przepis ze śmietaną, dokonałam trochę zmian, bo do kawy dodałam, trochę mocnego alkoholubardzo szczęśliwy, likieru i zapachu rumowego.
wyszło super, a co ważne szybko się robi
  
Electra28.04.2024 12:21:19
poziom 5

oczka
  
la_nina
16.06.2009 15:54:15
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #277195
Od: 2009-5-19
Dziewczyny, znacie jakiś fajny przepis na chłodnik? bo mam ochotę, a nigdy nie robiłam i wolałabym jakiś sprawdzony przepisoczko
  
isw
16.06.2009 16:14:09
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #277205
Od: 2009-3-30
Ja bardzo lubię chłodnik!!!!Robie go tak.
Botwinkę pęczek albo dwa kroje cienko ,łodyżki-grubsze wyrzucam,gotuje w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym i zielem ang (można dolać troszkę koncentratu buraczanego z butelki na intensywniejsze doznania smakowe i wzrokoweoczko)Kilka ogórków zetrzeć na tarce,ze dwa pęczki rzodkiewek również.Duży pęczek koperku drobno pokroić.
U mnie podstawą jest kefir+jugurt naturalny ,w proporcji 2:1,do niego wyciskam kilka ząbków czosnku,sól,pieprz,przestudzoną botwinkę,ogórki,rzodkiewkę,koperek i do lodówkiwykrzyknikPodaje oczywiście z jajkiem na twardo.
PYCHOTA,tylko szkoda,ze tak zimnosmutny
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
erling13
16.06.2009 18:34:16
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraków

Posty: 1258 #277278
Od: 2009-6-3
No to teraz kolejny przepis od mnie na Placek Letni (hmm tylko, gdzie to latozmieszany)
0,5 l śmietany (najlepiej 32% albo może też być 18%)
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki przegotowanej wody
4 różne galaretki owocowe (najlepiej różne kolory)

3 galaretki wcześniej rozpuścić (w mniejszej ilości wody niż jest podane na opakowaniu) i po zastygnięciu pokroić na kostki (wielkości mniej więcej kostek rosołowych.lol) Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany (nie musi być ona bardzo sztywna, ale fajnie by było gdyby nie było też bardzo lejąca) dodać trzy pokrojone galaretki i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wlać na wcześniej przygotowany biszkopt (taki standardowy z 4 jajek). Gdy trochę zastygnie wlać na wierzch jeszcze jedną galaretkę no i wsadzić do lodówki do zastygnięcia. A póżniej się zajadaćbardzo szczęśliwy Mam nadzieję, że wszystko dobrze opisałam - jak cos to pytajcie.
UWAGA jest to dobry placek nawet dla tych co nie mają piekarnika- zamiast piec biszkopt można położyć biszkopcikianiołek
_________________
Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:)
  
isw
16.06.2009 23:15:38
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #277485
Od: 2009-3-30
Oj tak!!!!!!!!!wykrzyknik!!!!!!!!
A u mnie to zwykle zdawkowe może byćzłyzłyzłyzły
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
erling13
16.06.2009 23:58:06
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraków

Posty: 1258 #277524
Od: 2009-6-3
U mnie jest tak, że jak słysze od mojego Michała może być to znaczy "kochanie dało się zjeść, ale nie gotuj tego za często"bardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy
_________________
Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:)
  
isw
17.06.2009 11:20:08
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #277649
Od: 2009-3-30
A u "mnie może być" to jest pochwała-jak mu nie smakuje,to nic nie mówi...Taki typoczko
Ale z reguły smakuje wszystkowesoły
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
iri
17.06.2009 16:10:03
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bytom/Warszawa

Posty: 1015 #277736
Od: 2009-3-30


Ilość edycji wpisu: 4
Dziewczyny tak jak obiecałam podaję przepisy na zupę dyniową i kurczaka, które zrobił mój facet. Przepisy pochodzą z książki Jamiego Olivera - Moje obiadypan zielony



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
erling13
17.06.2009 16:38:34
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraków

Posty: 1258 #277749
Od: 2009-6-3
Najlepsze jest zdjęcie zupy dyniowejbardzo szczęśliwy już niedługo wypróbuję te ładnie wyglądające przepisybardzo szczęśliwy
_________________
Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:)
  
la_nina
18.06.2009 14:55:07
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #278327
Od: 2009-5-19
ja dziś zrobiłam medaliony z kurczaka, zdobyły uznaniewesoły
ja zupę z dyni robię według innego przepisu, jak będę miała chwilę to umieszczę
  
isw
26.06.2009 13:59:00
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #283476
Od: 2009-3-30
Danusiu,dla Ciebie i dla innych lubiących wątróbkę od czasu do czasu,bo to samo zdrowie!Te pokłady żelazawykrzyknik
Robie to tak-wątróbkę drobiową (ZWYKLE Z 1,5KG) najpierw myję,potem moczę w mleku(co by skruszała ok.1 h),obieram ze wszystkich świństwdiabeł,opruszam lekko mąką(dzięki temu bedzie od razu sos) i smaże w małej ilości oliwy(podobno najlepiej na smalcu i solić na koniec smażenia)przekładam do rondelka.Obieram 2-3 cebule i kroję w piórka,jabłka 2-3 na ćwiartki.Cebule duszę na tym samym oleju co była wątróbka(dzięki temu ma odpowiedni kolor)chyba,że spalony to na nowym-i do rondla,potem dodać jabłuszka i dusić jeszcze ze 20 min.Doprawiam pieprzem i ziołami prowansalskimi.
tyle.Apisałam to od godz 10 rano...
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
Electra28.04.2024 12:21:19
poziom 5

oczka
  
la_nina
26.06.2009 14:20:45
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa

Posty: 377 #283490
Od: 2009-5-19
Mój przepis na krem z dyni:
Oczywiście proporce będą na oko.
1 dużą cebulę, albo dwie małe pokroić i zacząć, smażyć, dodać do tego sparzone pomidory, mniej więcej 2 duże, następnie dodać do tego pokrojoną w kostkę dynie i dusić aż, będzie miękkie.
W oddzielnym garnku zrobić bulion z 1,5- 2 kostek rosołowych.
Część bulionu odlać, dodać warzywa i blenderować do otrzymania kremu, ewentualnie dodać resztę bulionu, ale to już w zależności jaką gęstość się lubi.
Podgrzać krem doprawić pieprzem, solą (reszta według uznania).
Na koniec dodać 2 śmietankowe serki topione i dokładnie rozmięszać, zupę podawać z łyżką jogurtu naturalnego lub śmietany.
  
dagafi
29.06.2009 13:09:30
poziom 1



Grupa: Użytkownik

Posty: 39 #284588
Od: 2009-4-6
A jadłyście taką sałatkę?:

50-60 dkg pieczarek ( umyć i zagotować w garnku z wodą, po zagotowaniu, odlać wodę, pieczarki wystudzić i pokroić w kawałki)
6 jajek na twardo ( pokrojone w kostkę)
puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku
majonez ( majonez z jogurtem)
sól, pieprz.

Wymieszać i jeść. Proste i pyszne
lol

Dodam, że uwielbiam przygotowywać sałatki. Zmieniając składniki można wyczarować za każdym razem coś innego.
Warstwowa Belorizonte też jest super - jedna z moich ulubionych.
  
dana
29.06.2009 14:14:03
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #284602
Od: 2009-3-28
Sałatki uwielbiam, tylko proszę wszystko bez majonezujęzorjęzor
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
dana
29.06.2009 14:16:27
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #284603
Od: 2009-3-28
Iwonko, a jabłka to też podsmażaszpytajnikpytajnikCzy ćwiartki tylko dodajesz do wątróbkipytajnik
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
isw
29.06.2009 14:35:24
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #284610
Od: 2009-3-30
Lepiej nie,jest dodatkowy walor smakowyoczko
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
isw
29.06.2009 14:56:10
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #284625
Od: 2009-3-30
Hmm,koniecznie-KOCHAM PASZTETYwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik
Chętnie przyjmę na nie przepisyoczko
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
dana
29.06.2009 15:03:27
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: DEBRZNO

Posty: 2976 #284633
Od: 2009-3-28
Przestańcie, glodna jestemzłyzłyzłyzłyzłyzły
_________________
"Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman
  
eunice
29.06.2009 15:22:37
poziom 2



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: T-ń

Posty: 99 #284639
Od: 2009-3-30
ja teeeeeż...
a dziś na obiad - m.in. mięsko i smażona cukinia za którą dałabym się chyba pokroić aniołek


_________________
Good things come to those who wait.
  
isw
29.06.2009 15:26:22
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1743 #284640
Od: 2009-3-30
Cukinia,dla mnie,jest najlepsza z patelni grillowej,mniamzakręcony
_________________
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni.
— Marcel Proust
  
Electra28.04.2024 12:21:19
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 4 / 7>>>    strony: 123[4]567

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PASIBRZUCHY » PRZEPISY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny