Przepisy
mniam mniam :)
Danusiu,dla Ciebie i dla innych lubiących wątróbkę od czasu do czasu,bo to samo zdrowie!Te pokłady żelazawykrzyknik
Robie to tak-wątróbkę drobiową (ZWYKLE Z 1,5KG) najpierw myję,potem moczę w mleku(co by skruszała ok.1 h),obieram ze wszystkich świństwdiabeł,opruszam lekko mąką(dzięki temu bedzie od razu sos) i smaże w małej ilości oliwy(podobno najlepiej na smalcu i solić na koniec smażenia)przekładam do rondelka.Obieram 2-3 cebule i kroję w piórka,jabłka 2-3 na ćwiartki.Cebule duszę na tym samym oleju co była wątróbka(dzięki temu ma odpowiedni kolor)chyba,że spalony to na nowym-i do rondla,potem dodać jabłuszka i dusić jeszcze ze 20 min.Doprawiam pieprzem i ziołami prowansalskimi.
tyle.Apisałam to od godz 10 rano...


  PRZEJDŹ NA FORUM