| |
justa5 | 27.02.2010 14:50:02 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 74 #473917 Od: 2009-5-14
| dzięki, szpinak zjedzony,a z winogronem pewnie jeszcze lepszy. Uwielbiam winogrono |
| |
Electra | 23.12.2024 10:12:52 |
|
|
| |
Marticzi | 28.02.2010 08:34:11 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #474616 Od: 2009-3-28
| Ja jadlam wczoraj minn lazanie ze szpinakiem i pomidorami calkiem dobra. _________________ ................ |
| |
envelope | 28.02.2010 12:15:26 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #474778 Od: 2009-9-29
| Martula koszula, pychotki zajadasz _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
katarzynapo | 10.03.2010 14:21:29 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #487463 Od: 2009-3-28
| sprawdziłam w minioną sobotę; pyszne:
Makaron z wołowiną i brokułami
Składniki: 250 g makaronu jajecznego (najlepiej azjatyckiego), 2 łyżki oleju słonecznikowego, 200 g rumsztyku (pokrojonego w cienkie plasterki), 2 ząbki czosnku (pokrojone w plasterki), 1 papryczka chilli (drobno posiekana), 300 g brokułów, sok z 1 cytryny, 1 łyżka sosu rybnego, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 125 ml wody
Przepis: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Mieszamy z odrobiną oleju. Na dużej patelni lub w woku smażymy mięso, czosnek i chilli przez 2 minuty. Łyżką cedzakową wyjmujemy mięso i odkładamy. Brokuły kroimy w różyczki, wrzucamy na patelnię razem z sokiem cytrynowy m, sosem rybnym, sojowym i wodą. Przykrywamy i gotujemy, aż brokuły zmiękną. Dodajemy mięso, kluski, dokładnie mieszamy i podajemy.
ja kupiłam makaron jajeczny z Czańca (jest wyśmienity) takie wąskie wstążki nie miałam sosu rybnego i nie dodałam papryczki ostrej ze względu na dzieci, ale można na talerzu sobie doostrzyć chilli w proszku |
| |
Marticzi | 10.03.2010 14:53:05 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #487501 Od: 2009-3-28
| Fajny przepis ten sos rybny i tak niezbyt dobrze brzmi hihi _________________ ................ |
| |
envelope | 10.03.2010 17:23:44 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #487803 Od: 2009-9-29
| Mniam mniam Izuniu! Znowu zapałałam ochotą na jedzenie! Uwielbiam szpinak i kurze biusty (bez biustnika oczywiscie Marti )! Wypróbuję w weekend. Jesteś słodem Izunia. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
katarzynapo | 11.03.2010 12:04:09 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #488871 Od: 2009-3-28
| dziękuję Izabelo :******************************* |
| |
isw | 11.03.2010 12:08:10 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1743 #488875 Od: 2009-3-30
| Mniam,mniam,mniam _________________ Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni. — Marcel Proust
|
| |
katarzynapo | 11.03.2010 12:11:21 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #488879 Od: 2009-3-28
| dobrze, posłucham się zrobię sobie w weekend na pocieszenie po tych torturach ze strony Kasi Kufrowej... |
| |
envelope | 13.03.2010 18:21:33 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #492034 Od: 2009-9-29
| Iwonko, dziękuję Ci za przepis piersi w porach Choć dziwnie to brzmi, były przepyszne. Jakam niemądra, że dopiero wypróbowałam Twój przepis. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
katarzynapo | 13.03.2010 18:24:44 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #492038 Od: 2009-3-28
| a my właśnie po wchłonięciu piersi - kieszonek ze szpinakiem; pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! moje dzieci stwierdziły, że wreszcie porządny posiłek dzięki :****************************************************************************** |
| |
Electra | 23.12.2024 10:12:52 |
|
|
| |
envelope | 13.03.2010 18:27:22 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #492044 Od: 2009-9-29
| Kupiłam dziś szpinak i por i zastanawiałam się którą opcję piersi zrobić. Następnym razem zrobię ze szpinakiem. Muszę wypróbować. Na pewno było pyszne Kasiu. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
Marticzi | 13.03.2010 19:28:48 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #492111 Od: 2009-3-28
| oooo ja chyba musze wyprobowac tego przepisu ze szpinakiem nie widzialam go wczesniej... _________________ ................ |
| |
Marticzi | 14.03.2010 08:17:07 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #492649 Od: 2009-3-28
| hihiih. tylko ciekawa jestem czy mi zrobienie tych kieszeni wyjdzie....moze jakis filmik Izus?? _________________ ................ |
| |
envelope | 14.03.2010 13:31:03 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #492977 Od: 2009-9-29
| Dziś kurczaczek z porem z wczoraj, ryż i szpinak w śmietanie. Mniam! Idę spożywać. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
Eliszka | 21.02.2014 08:17:59 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2 #1754732 Od: 2014-2-21
| polecam odkrytą przeze mnie ostatnio brukselkę w sosie pomidorowym z kaparami przepis znalazłam na stronie internetowej
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Generalnie ostatnio u mnie faza na brukselkę, mogę jeść gotowaną nawet z samym jogurtem greckim |
| |
Akane | 28.06.2014 00:39:01 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 72 #1875978 Od: 2014-5-30
| Ja ostatnio zaczęłam eksperymentować z kuchnią azjatycką |
| |
Greta | 06.08.2014 10:17:53 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1 #1910190 Od: 2014-8-6
| Ja uwielbiam dania ze szpnakiem. Np. naleśniki, pierogi z nadzieniem ze szpinaku i sera. Piersi z kurczaka też są super ze szpinakiem w środku. ______________
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
- polecam |
| |
Danielek | 17.02.2015 14:37:28 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 4 #2046806 Od: 2015-1-24
| Ja uwielbiam włoskie dania. No może niekoniecznie pizzę. Lubie natomiast wszelkiego rodzaju makarony.Mój ulubiony to penne z kurczakiem prosty i szybki.Oto przepis. 1.Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź. 2.Fix Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i doprowadź do wrzenia. 3.Piersi i pomidory pokrój w paski, a następnie przesmaż je razem na oliwie. Całość dopraw do smaku. 4.Gorący makaron nałóż na talerze, polej sosem i udekoruj listkami bazylii. _____________ Piękne
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
|
| |
sebebeba | 29.10.2015 21:15:26 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 24 #2195426 Od: 2013-3-4
| moje ulubione dania to te ze szpinakiem, uwielbiam te zielone liście pod każdą postacią. Dzisiaj jedliśmy
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
w sosie śmietanowo-serowym, ze świeżym szpinakiem, ale z mrożonym wychodzi równie pysznie _________________ http://msadvertising.pl/ |
| |
Electra | 23.12.2024 10:12:52 |
|
|