NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 3 / 7>>>    strony: 12[3]4567

Dania różne

Tu wrzucajmy przepisy na obiadki, sałatki... :)
  
monia123
11.01.2010 18:29:07
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Posty: 2264 #408566
Od: 2009-3-29
A jakie pomidory kupujesz Izuś?
  
Electra20.04.2024 12:04:42
poziom 5

oczka
  
envelope
11.01.2010 18:43:36
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #408580
Od: 2009-9-29
Mniam mniam aniołek Izuś... zgłodniałam!!! pan zielonypan zielonypan zielony
I wiesz co? KOCHAM ZIMĘ hihhii pan zielonypan zielonypan zielony A własciwie... KOCHAM IZĘ bardzo szczęśliwybardzo szczęśliwybardzo szczęśliwybardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
envelope
11.01.2010 21:02:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #408732
Od: 2009-9-29
pan zielony Izunia, oglądaj żeton i nie opowiadaj dyrdymałów poruszony
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
katarzynapo
14.01.2010 12:05:47
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #410630
Od: 2009-3-28
pierogi z kaszą gryczaną (można dać inną, jak kto woli):

ciasto pozostawiam Wam dowolność, każda pewnie robi swoje sprawdzone, ja dałam pół kg mąki pszennej, 3/4 szkl. ciepłej wody i sól

farsz:
1 woreczek ugotowanej kaszy
1 opakowanie serka białego kremowego (np z Piątnicy)
1 jajko
pół cebuli drobno pokrojonej i przyrumienionej na maśle
troszkę startego drobno sera żółtego (najlepiej ostrego)
przyprawy wg uznania, ale moim zdaniem muszą być zdecydowane i ostrawe (np pieprz cayenne)

ja miałam farsz łagodny ze względu na maluchy

i tyle
  
katarzynapo
14.01.2010 12:12:17
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #410632
Od: 2009-3-28
kurczakowe piersi poruszony z sosem pomidorowo - mascarponowym

kawałki filetów kurczakowych zrumieniam na oliwie i dodaję puszkę pomidorów (najlepiej pokrojonych wesoły)
jak sos się ładnie zredukuje, wrzucam opakowanie sera mascarpone (z PiątnicYpan zielony)

przyprawy dowolne, jak kto lubi; my lubimy tak trochę po indyjsku, dlatego dodaję kumin rzymski i taką mieszankę coś tam ...massala

podaję z ryżem (najlepiej basmati)
  
Satu
14.01.2010 12:21:28
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Posty: 2073 #410641
Od: 2009-3-28
pan zielony a ja przeczyałam z sosem pomidorowo - MARCEPANOWYM pan zielony
  
Satu
14.01.2010 12:22:56
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Posty: 2073 #410645
Od: 2009-3-28
w takim razie ja to bym chciała być na miejscu Kufrowej Kasi bardzo szczęśliwy
  
katarzynapo
14.01.2010 12:24:00
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #410646
Od: 2009-3-28
Izuś: idzie się, jedzie się, jak lubisz... w końcu z Kato do Łodzi jest dobra szybka trasabardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy
  
katarzynapo
14.01.2010 12:27:01
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #410656
Od: 2009-3-28
oj tam, oj tam - jak mawia moja koleżanka
  
Satu
14.01.2010 12:31:02
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Posty: 2073 #410663
Od: 2009-3-28
jak Grunwald nie wypali to przyjadę do Łodzi bardzo szczęśliwy
  
Marticzi
14.01.2010 12:52:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #410685
Od: 2009-3-28
Ja musze kiedys pierogi sprobowac zrobicwesoły TYlko chyba najbardziej bym chciala ruskiebardzo szczęśliwy
_________________
................
  
Electra20.04.2024 12:04:42
poziom 5

oczka
  
katarzynapo
14.01.2010 12:54:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 1704 #410689
Od: 2009-3-28
ja ruskie uwielbiam!!!!!!!!!
ale u nas w domu tylko jasmutny, więc jem tylko je w knajpach, ale są dobre najczęściej
  
paprotka
14.01.2010 13:26:47
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Małopolska/Podlasie

Posty: 683 #410713
Od: 2009-4-2
A ja zrobiłam wczoraj Twoją pizzę Marti wesoły i wyszła pycha. Właściwie to wyszły dwie. I jak szybko się piekły, tak szybko zniknęły, pozostał tylko zapach i parę okruszków bardzo szczęśliwy Dwie duże blachy tej pizzy na trzech wielkich chłopów i jedną niewielką kobietkę to zdecydowanie za mało wesoły
  
envelope
14.01.2010 15:37:30
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 3224 #410807
Od: 2009-9-29
Jestem po obiedzie, ale przez Was znowu zaczynam byćglodna chory W ferie Twoja pizza Marti zostanie przetestowana i pierogi Kasi też bardzo szczęśliwy
_________________
Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):)
  
Jutka
10.02.2010 22:36:13
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Łódź

Posty: 728 #448144
Od: 2010-1-17
Gulasz:
ja biorę jakieś 50-60 dag mięsa wieprzowego, łopatki np. lub pod tytułem gulaszowe (spotykam takie), kroję na kawałki wg gustu ja mniej więcej kwadraty 2-3 cm, podsmażam na gorącym oleju. Przekładam do garnka, podlewam wodą tak by zakryć mniej więcej mięso, wrzucam kilka ziarenek ziela ang, pieprzu, liść laurowy, kawałek kostki rosołowej, troche soli, papryki słodkiej, kawałek marchewki w całosci tak by móc potem wyjąć, bo nikt nie lubi, cebulkę w całości, bo maż nie lubi jak pływa, k2-3 ząbki czosnku. Duszę to pod przykryciem około godziny aż zmięknie mięso. Wyjmuję co mi nie pasuje i zagęszczam łyżeczką sosu pieczeniowego ciemnego Winiary i mąką. I gotowe, do kopytek czy ślusek kląskich jak znalazł:-)
_________________
http://www.dzieckomoda.pl/
  
Marticzi
11.02.2010 10:56:14
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: xxx

Posty: 3283 #448437
Od: 2009-3-28
myslalam ze moze nie uzywasz do niego nic z torebki bo mnie by wlasnie taki przepis interesowal...
_________________
................
  
ofelcia
11.02.2010 11:30:04
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448467
Od: 2009-3-28
i dobry wyszedł Izo? ja kiedyś jako dobra żona chciałam ugotować rosół mojemu choremu mężowi. Z wielkim zapałem nastawiłam mięsko jak trzeba, a dodam że była to kura co jeszcze niedawno biegała po babcinym podwórku pan zielony gotowałam gotowałam i jak spróbowaliśmy okazało się że jest niedobry. Ale wpadłam na pomysł i dodałam kostkę rosołową i wyszedł podobno całkiem nieźle (jak pisałam kiedyś nie znoszę rosołu!). Tyle, że juz nie był "bez konserwantów"
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
ofelcia
11.02.2010 11:33:20
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448473
Od: 2009-3-28
podtrzymałaś mnie na duchu Izo bo już myślałam, że tylko ja taka kiepska kucharka oczko
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
ofelcia
11.02.2010 11:47:58
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Świdnik

Posty: 1535 #448485
Od: 2009-3-28
kiepska w znaczeniu, że z konserwantami pan zielonypan zielonypan zielony
_________________
http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci#
  
ziemonika
11.02.2010 11:51:08
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Warszawa / Pomorze

Posty: 485 #448487
Od: 2009-6-5
eee..... a gdzie teraz nie ma konserwantów chory
  
Electra20.04.2024 12:04:42
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 3 / 7>>>    strony: 12[3]4567

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PASIBRZUCHY » DANIA RÓŻNE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny