| |
monia123 | 11.01.2010 18:29:07 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 2264 #408566 Od: 2009-3-29
| A jakie pomidory kupujesz Izuś? |
| |
Electra | 23.12.2024 09:14:30 |
|
|
| |
envelope | 11.01.2010 18:43:36 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #408580 Od: 2009-9-29
| Mniam mniam Izuś... zgłodniałam!!! I wiesz co? KOCHAM ZIMĘ hihhii A własciwie... KOCHAM IZĘ _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
envelope | 11.01.2010 21:02:06 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #408732 Od: 2009-9-29
| Izunia, oglądaj żeton i nie opowiadaj dyrdymałów _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
katarzynapo | 14.01.2010 12:05:47 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #410630 Od: 2009-3-28
| pierogi z kaszą gryczaną (można dać inną, jak kto woli):
ciasto pozostawiam Wam dowolność, każda pewnie robi swoje sprawdzone, ja dałam pół kg mąki pszennej, 3/4 szkl. ciepłej wody i sól
farsz: 1 woreczek ugotowanej kaszy 1 opakowanie serka białego kremowego (np z Piątnicy) 1 jajko pół cebuli drobno pokrojonej i przyrumienionej na maśle troszkę startego drobno sera żółtego (najlepiej ostrego) przyprawy wg uznania, ale moim zdaniem muszą być zdecydowane i ostrawe (np pieprz cayenne)
ja miałam farsz łagodny ze względu na maluchy
i tyle |
| |
katarzynapo | 14.01.2010 12:12:17 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #410632 Od: 2009-3-28
| kurczakowe piersi z sosem pomidorowo - mascarponowym
kawałki filetów kurczakowych zrumieniam na oliwie i dodaję puszkę pomidorów (najlepiej pokrojonych ) jak sos się ładnie zredukuje, wrzucam opakowanie sera mascarpone (z PiątnicY)
przyprawy dowolne, jak kto lubi; my lubimy tak trochę po indyjsku, dlatego dodaję kumin rzymski i taką mieszankę coś tam ...massala
podaję z ryżem (najlepiej basmati)
|
| |
Satu | 14.01.2010 12:21:28 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2073 #410641 Od: 2009-3-28
| a ja przeczyałam z sosem pomidorowo - MARCEPANOWYM |
| |
Satu | 14.01.2010 12:22:56 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2073 #410645 Od: 2009-3-28
| w takim razie ja to bym chciała być na miejscu Kufrowej Kasi |
| |
katarzynapo | 14.01.2010 12:24:00 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #410646 Od: 2009-3-28
| Izuś: idzie się, jedzie się, jak lubisz... w końcu z Kato do Łodzi jest dobra szybka trasa |
| |
katarzynapo | 14.01.2010 12:27:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #410656 Od: 2009-3-28
| oj tam, oj tam - jak mawia moja koleżanka |
| |
Satu | 14.01.2010 12:31:02 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2073 #410663 Od: 2009-3-28
| jak Grunwald nie wypali to przyjadę do Łodzi |
| |
Marticzi | 14.01.2010 12:52:04 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #410685 Od: 2009-3-28
| Ja musze kiedys pierogi sprobowac zrobic TYlko chyba najbardziej bym chciala ruskie _________________ ................ |
| |
Electra | 23.12.2024 09:14:30 |
|
|
| |
katarzynapo | 14.01.2010 12:54:20 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #410689 Od: 2009-3-28
| ja ruskie uwielbiam!!!!!!!!! ale u nas w domu tylko ja, więc jem tylko je w knajpach, ale są dobre najczęściej |
| |
paprotka | 14.01.2010 13:26:47 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Małopolska/Podlasie
Posty: 683 #410713 Od: 2009-4-2
| A ja zrobiłam wczoraj Twoją pizzę Marti i wyszła pycha. Właściwie to wyszły dwie. I jak szybko się piekły, tak szybko zniknęły, pozostał tylko zapach i parę okruszków Dwie duże blachy tej pizzy na trzech wielkich chłopów i jedną niewielką kobietkę to zdecydowanie za mało |
| |
envelope | 14.01.2010 15:37:30 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #410807 Od: 2009-9-29
| Jestem po obiedzie, ale przez Was znowu zaczynam byćglodna W ferie Twoja pizza Marti zostanie przetestowana i pierogi Kasi też _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
Jutka | 10.02.2010 22:36:13 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 728 #448144 Od: 2010-1-17
| Gulasz: ja biorę jakieś 50-60 dag mięsa wieprzowego, łopatki np. lub pod tytułem gulaszowe (spotykam takie), kroję na kawałki wg gustu ja mniej więcej kwadraty 2-3 cm, podsmażam na gorącym oleju. Przekładam do garnka, podlewam wodą tak by zakryć mniej więcej mięso, wrzucam kilka ziarenek ziela ang, pieprzu, liść laurowy, kawałek kostki rosołowej, troche soli, papryki słodkiej, kawałek marchewki w całosci tak by móc potem wyjąć, bo nikt nie lubi, cebulkę w całości, bo maż nie lubi jak pływa, k2-3 ząbki czosnku. Duszę to pod przykryciem około godziny aż zmięknie mięso. Wyjmuję co mi nie pasuje i zagęszczam łyżeczką sosu pieczeniowego ciemnego Winiary i mąką. I gotowe, do kopytek czy ślusek kląskich jak znalazł:-) _________________ http://www.dzieckomoda.pl/ |
| |
Marticzi | 11.02.2010 10:56:14 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #448437 Od: 2009-3-28
| myslalam ze moze nie uzywasz do niego nic z torebki bo mnie by wlasnie taki przepis interesowal... _________________ ................ |
| |
ofelcia | 11.02.2010 11:30:04 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Świdnik
Posty: 1535 #448467 Od: 2009-3-28
| i dobry wyszedł Izo? ja kiedyś jako dobra żona chciałam ugotować rosół mojemu choremu mężowi. Z wielkim zapałem nastawiłam mięsko jak trzeba, a dodam że była to kura co jeszcze niedawno biegała po babcinym podwórku gotowałam gotowałam i jak spróbowaliśmy okazało się że jest niedobry. Ale wpadłam na pomysł i dodałam kostkę rosołową i wyszedł podobno całkiem nieźle (jak pisałam kiedyś nie znoszę rosołu!). Tyle, że juz nie był "bez konserwantów" _________________ http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci# |
| |
ofelcia | 11.02.2010 11:33:20 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Świdnik
Posty: 1535 #448473 Od: 2009-3-28
| podtrzymałaś mnie na duchu Izo bo już myślałam, że tylko ja taka kiepska kucharka _________________ http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci# |
| |
ofelcia | 11.02.2010 11:47:58 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Świdnik
Posty: 1535 #448485 Od: 2009-3-28
| kiepska w znaczeniu, że z konserwantami _________________ http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci# |
| |
ziemonika | 11.02.2010 11:51:08 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa / Pomorze
Posty: 485 #448487 Od: 2009-6-5
| eee..... a gdzie teraz nie ma konserwantów |
| |
Electra | 23.12.2024 09:14:30 |
|
|