| |
dana | 13.02.2010 14:41:48 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #451290 Od: 2009-3-28
| Proponuję w słoiki,dokonaj pasteryzacji, i masz jak znalazł na 2 miesiąceMasz ochotę odkręcasz i danie gotowe.Leczo tez tak robię! _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
Electra | 23.12.2024 09:30:59 |
|
|
| |
ofelcia | 13.02.2010 14:45:12 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Świdnik
Posty: 1535 #451291 Od: 2009-3-28
| chyba tak zrobię a na leczo przepis podasz? _________________ http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci# |
| |
dana | 13.02.2010 14:54:26 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #451309 Od: 2009-3-28
| Pewnie,że podam.Najczęściej robię z mięsa z dzika indyka i parówek(te grubsze) papryka: czerwona, żółta i zielona,cebula,pieczarki, groszek, fasolka biała,czerwona, kukurydza konserwowa, koncentrat pomidorowyMięsko d wyboru podsmażam i na koniec dodaję cebulę.Wkładam do garnka.Podsmażam oddzielnie paprykę, robię to na maśle(nie zakrywaj patelni), pieczarki na maśle( nie zakrywaj patelni).Wrzucasz do garnka.Na koniec dodajesz odsączony groszek, fasolki i kukurydzę oraz koncentrat.Do smaku sól i pieprz, papryka słodka mielona i ostra.SMACZNEGO!!!Proponuję w słoiczki i też pasteryzuj.Podaję z ryżem lub z makaronem _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
dana | 13.02.2010 14:55:55 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #451312 Od: 2009-3-28
| To leczo też często podaję na placek ziemniaczany, tylko dodaje na gorące leczo ser starty i również na makaron _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
ofelcia | 13.02.2010 14:58:05 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Świdnik
Posty: 1535 #451318 Od: 2009-3-28
| no boskie te przepisy i nawet łatwe do wykonania tak się cieszę _________________ http://picasaweb.google.pl/cdromek2007/KolczykiOfelci# |
| |
dana | 13.02.2010 15:01:40 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #451328 Od: 2009-3-28
| Bardzo łatwe, dlatego ja się ich imam _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
Marticzi | 13.02.2010 15:28:43 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #451398 Od: 2009-3-28
| super jeszcze fasolki nie robilam chetnie sprobuje _________________ ................ |
| |
Marticzi | 13.02.2010 15:30:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #451400 Od: 2009-3-28
| Te buleczki tez ciekawie brzmia a ten kapelusz odkrojony z bulki juz potem nie jest uzywany?? _________________ ................ |
| |
Marticzi | 14.02.2010 15:38:20 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #452628 Od: 2009-3-28
| Kasiupo , Moniu jakich dodajecie przypraw do rosolu?? _________________ ................ |
| |
katarzynapo | 14.02.2010 15:52:21 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #452650 Od: 2009-3-28
| właśnie dziś gotowałam, ja daję sól, pieprz, liść laurowy i jak mam to kawałek imbiru, też przypiekam nad ogniem cebulę, jak Monia i jeszcze czosnek w ząbkach wrzucam |
| |
monia123 | 14.02.2010 16:02:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 2264 #452667 Od: 2009-3-29
| To dokładnie tak jak ja tylko liścia nie daję, cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, natka,seler. |
| |
Electra | 23.12.2024 09:30:59 |
|
|
| |
Marticzi | 15.02.2010 13:51:59 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #453707 Od: 2009-3-28
| No tak , podstawa to nawrzucac najwiecej warzyw ile sie ma _________________ ................ |
| |
Jutka | 15.02.2010 14:34:00 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 728 #453749 Od: 2010-1-17
| Obiecana golonka w piwie: Zakupić golonki, ilość według uznania i możliwości konsumujących. Ugotować tak ok.1,5 - 2 godziny z liściem laurowym, solą, pieprzem, zielem ang, warzywami (marchewka, pietruszka, seler), kilka ząbków czosnku i trochę kminku nie mielonego. Gdy będzie średnio miękkie (tak żeby ciężko widelec wchodził) wyjmujemy, układamy na blasze i polewamy połową ilości takiego oto sosu: szklanka piwa, pół szkl oleju, łyżka, dwie miodu, 2 łyżeczki zmielonego kminku (ja daje w całości). Piec w takiej glazurze około 1-1,5h, w połowie pieczenia jeszcze polać glazurą. Pychotka. Do tego robię chrzan z miodem (w proporcji 2 części chrzanu 1 część miodu) _________________ http://www.dzieckomoda.pl/ |
| |
envelope | 15.02.2010 14:40:26 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #453757 Od: 2009-9-29
| Jeju, ale potrawa! Nigdy podobnie miodowej nie jadłam. Golonkę wieki temu próbowałam. Ciekawe, czy jakbym to zrobiła (o ile by mi wyszła), to w domu byliby amatorzy. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
Jutka | 15.02.2010 18:04:03 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 728 #454001 Od: 2010-1-17
| moje dzieci są wielkimi fanami tej potrawy, ale bez chrzaniku _________________ http://www.dzieckomoda.pl/ |
| |
jocelka | 15.02.2010 18:25:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina
Posty: 333 #454049 Od: 2009-11-30
| Rosół podstawa to dobre mięso (najlepiej mieszane)włoszczyzna z przypraw maggi w sezonie mam w ogródku,zimą mrożony ten sam z ogródka,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego,cebula przysmażona,świeży pieprz,kostka bulionowa rosół z kury |
| |
monia123 | 15.02.2010 20:38:46 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 2264 #454297 Od: 2009-3-29
| To ja tak robię tylko nie dodaję kostki bulionowej. |
| |
Marticzi | 24.02.2010 13:48:15 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #469725 Od: 2009-3-28
| Ja mam pytanie do tych piersi z porami. Czy tych kawalkow kurczaka nie trzeba najpier usmazyc a dopiero pozniej wrzucic pory? Czy pora puszcza duzo soku? bo jak tak to wlasnie sie zastanawialam czy ten kurczak da rade sie jakos podpiec potem.......? _________________ ................ |
| |
katarzynapo | 27.02.2010 13:03:42 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #473817 Od: 2009-3-28
| Szpinak
paczka mrożonego szpinaku opakowanie śmietany (małe) lub jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz
Rozmrażamy szpinak na patelni i odparowujemy wodę; dodajemy czosnek, śmietanę i przyprawy. I gotowe! ja lubię dodac jeszcze: ser pleśniowy "Lazur", suszone pomidory z zalewy (można to i to razem), albo zielone winogrona przekrojone na pół;
PYCHA!!!!!!!!!! |
| |
envelope | 27.02.2010 14:26:40 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3224 #473899 Od: 2009-9-29
| Hihihii Kasiu, ja podobnie doprawiam, oprócz pomidorów i winogron Bardzo lubię szpinak, kupię chyba na jutro Narobiłyście mi apetytu. _________________ Popatrz w lustro, widzisz ten słód? Aż bije po oczach ;) To Ty! Uśmiechnij się :):):) |
| |
Electra | 23.12.2024 09:30:59 |
|
|