| |
erling13 | 29.06.2009 16:29:28 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1258 #284660 Od: 2009-6-3
| Ja cukinie jeszcze wymyśliłam kiedyś, że robię je w panierce - takiej jak kotlety i podsmażam - polecam, bo pychotka _________________ Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:) |
| |
Electra | 23.12.2024 10:22:57 |
|
|
| |
erling13 | 01.07.2009 13:50:19 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1258 #285450 Od: 2009-6-3
| Dagafi właśnie zajadam Twoją sałatkę Generalnie bardzo dobra, choć zastanawiam się nad dodaniem cebulki albo też żółtego sera _________________ Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:) |
| |
dagafi | 01.07.2009 14:06:35 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 39 #285460 Od: 2009-4-6
| Cieszę się, że Wam smakowała |
| |
Marticzi | 22.07.2009 17:39:27 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #294655 Od: 2009-3-28
| Wlasnie robie ta zupke meksykanska, smakuje calkiem calkiem Dodalam jeszcze puszke pomidorow i jogurt naturalny zamiast wspomnianego mleka A moznaby chyba wiecej dodac tej fasolki np zeby bylo bardziej geste _________________ ................ |
| |
Marticzi | 06.08.2009 17:15:22 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #300330 Od: 2009-3-28
| Izo mam pytanie co do tych pomidorow faszerowanych zapiekanych. To jajko ktore sie daje na ser to ma byc surowe? Czy juz wczesniej zrobione maja byc te sadzone i polozone? A bulka tarta ma byc na maselko? bo pisze pod _________________ ................ |
| |
paprotka | 06.08.2009 19:46:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Małopolska/Podlasie
Posty: 683 #300401 Od: 2009-4-2
| Przepraszam Marticzi, że dopiero teraz odpowiadam. Ilość składników zależy od Twoich upodobań, podobnie jak pikantność. Generalnie zupka zostawia duże pole do manewru Erling, śmiało dodaj i sera i cebulki - ja tak zrobiłam, pyyycha A jakby ktoś miał ochotę na fajny deser, to podaję przepis, który znalazłam na opakowaniu serka śmietankowego Daco z Raciborza. Deser nazywa się tiramisu i jest super. Robi się go tak: żółtka z 4 jajek ucieramy mikserem z 5 łyżkami cukru na jednolitą, puszystą masę (mi to zajmuje około 5 minut). Stopniowo dodajemy serek Daco (500gram)(ale może być też chyba inny serek, który ma na pudełku info, że jest do naleśników, serników, deserów) i dalej ucieramy na gładką masę.To jest nasz krem. Teraz zabieramy się za ciasteczka. Do 50 ml amaretto lub koniaku dodajemy dwie łyżki kawy rozpuszczalnej i tym nasączamy biszkopty (ciastek około 30 dag, chociaż ja oczywiście wzięłam ich "na oko"). W głębokim naczyniu układamy warstwy: nasączone biszkopty, krem, nasączone biszkopty, krem... Do lodówki aby stężało. Na serku napisano, że można jeść po 3 godzinach, ale wg mnie najlepiej poczekać do następnego dnia.Jako że ja nie miałam ani koniaku ani amaretto (akurat wyszły ), użyłam adwokata rozcieńczonego odrobiną rumu. i do tego "na oko" dosypałam kawy i rozmieszałam dokładnie, i tym nasączyłam biszkopty. Pycha PS. A gdyby ktoś się skusił na ziemniaki zapiekane w sezamie, to uwaga: młode nie wychodzą takie fajne. Dzisiaj właśnie sprawdzałam. Jeśli mamy starsze ziemniaki, to wychodzą przepyszne. Od młodych sezam się odkleja i nie opiekają się tak ładnie. |
| |
Marticzi | 06.08.2009 20:57:18 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #300488 Od: 2009-3-28
| Uwielbiam tiramisu robilam kiedys, mam przepis od znajomej (rodowitej wloszki tylko nie wiem gdzie go wcisnelam. ostatnio jak u niej bylam to dostalam tez przepis na pizze bo akurat robila, oczywiscie pyszna normalnie unikam jedzenia pizzy bo zwykle jest ochydna i niedobrze mi jest potem przez caly dzien. _________________ ................ |
| |
paprotka | 06.08.2009 22:00:09 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Małopolska/Podlasie
Posty: 683 #300536 Od: 2009-4-2
| Przepis na pizzę, powiadasz? Od rodowitej Włoszki, powiadasz? W takim razie dlaczego go jeszcze tutaj nie ma, hę ? Wrzuć jak tylko będziesz miała chwilkę czasu, chętnie wypróbuję, a pewnie znajdą się też inne amatorki tego dania A jak znajdziesz przepis na te włoskie tiramisu, też się podziel. To moje jest z opakowania po serku i pewnie ma niewiele wspólnego z tym włoskim, ale jest fajne |
| |
dana | 07.08.2009 07:28:38 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #300585 Od: 2009-3-28
| Dobrze,że chociaż jedna jest na miejscu, to pewne jest,że KUFER przetrwa _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
Marticzi | 07.08.2009 08:56:14 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #300606 Od: 2009-3-28
| Musze w najblizszym czasie sprobowac te pomidorki Wczoraj zrobilam te a la kotleciki z kurczaka z serem i jajkiem . Pyszne byly Zrobilam tez ten sosik czosnkowy ale chyba troche za mocny hihi. Dobrze ze Kasiapo dba o nasza Kasie _________________ ................ |
| |
Asia | 16.08.2009 15:30:52 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 319 #304672 Od: 2009-3-30
| Dziewczyny fantastyczna strona z przepisami, ma niesamowity klimat! Brownie juz wypróbowałam znikło po kilku godzinach
http://whiteplate.blogspot.com/2008/04/perfect-brownie.html |
| |
Electra | 23.12.2024 10:22:57 |
|
|
| |
dagafi | 20.08.2009 12:53:16 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 39 #307892 Od: 2009-4-6
| Asiu,
Weszłam na tę stronę i rzeczywiście!!! Ile pięknych przepisów i zdjęć!! Myślę, że z wielu skorzystam.
Bardzo lubię takie klimaty |
| |
Marticzi | 20.08.2009 13:20:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #307942 Od: 2009-3-28
| Juz byłam na tej stronce kiedyś i korzystałam Tez polecam. Polecam tez ten blog --> http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Mrozona-kawa-frappuccino-jak-ze-Starbucksa.html
_________________ ................ |
| |
paprotka | 20.08.2009 13:37:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Małopolska/Podlasie
Posty: 683 #307970 Od: 2009-4-2
| obie strony uwielbiam, po cześci za super przepisy, a po częsci za klimat |
| |
Marticzi | 28.08.2009 14:08:12 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #313287 Od: 2009-3-28
| Polecam jezeli ktos jeszcze nie jadl placki kabaczkowe Kabaczek to taka odmiana dyni. Ostatnio dostalam w prezencie jednego gigantycznego i wyczytalam ze mozna z niego zrobic placuszki dokladnie takie same jak ziemiaczane, tylko zamiast ziemniaka jest wlasnie kabaczek _________________ ................ |
| |
erling13 | 28.08.2009 14:13:29 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1258 #313290 Od: 2009-6-3
| Hmm muszę spróbować koniecznie - potrzebuję więcej warzyw i owoców w jadłospisie _________________ Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:) |
| |
AniHali | 16.09.2009 13:40:50 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3 #323245 Od: 2009-9-16
| Znam swietny przepis na drobiowe kotleciki , idealne na obiad do ziemniakow i frytek , jesli ktos lubi drob bedzie mu spakowac o to przepis : Kotleciki prowansalskie skladniki: 1 pierś 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyzka majonezu 1 jajko troszke wegety do smaku niecała łyżka ziół prowansalskich 5 dk startego sera żółtego
Przygotowanie: Pierś pokroić w drobną kosteczkę , dodać wszytskie składniki , wymieszać i smażyć na rogrzanym ogniu , smażymy tak jak placki do zarumienienia , porcja dla okolo 3 osob życze smacznego i odpiszcie jak wam smakowalo bedzie mi bardzo milo |
| |
dana | 16.09.2009 13:48:38 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: DEBRZNO
Posty: 2976 #323248 Od: 2009-3-28
| Dzień dobry Na pewno będzie smaczne,pierwszy raz na forum widzęWitamy serdecznie _________________ "Nie chodzi o to,aby iść do celu,chodzi o to,aby iść po słonecznej stronie.I trzeba mieć dużo zaufania do ludzi,z którymi idziesz tą samą drogą.To jest zasadnicza rzecz.Jak nie masz zaufania, to znaczy-jesteś sam."Marek Edelman |
| |
katarzynapo | 18.09.2009 12:03:38 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #324347 Od: 2009-3-28
| Pani AniHali, w niedzielę mam zamiar zabłysnąć przed rodziną tymi kotlecikami, proszę trzymać kciuki! opowiem, jak było (brzmią smacznie!) |
| |
Satu | 18.09.2009 12:34:50 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2073 #324365 Od: 2009-3-28
| jestem dziś z siebie dumna, bo pierwszy raz ugotowałam sama zupę na obiad :] ogórkową :] i nic nie spaliłam :] |
| |
Electra | 23.12.2024 10:22:57 |
|
|