Dania różne
Tu wrzucajmy przepisy na obiadki, sałatki... :)
Dla Ciebie ofelciuwesoływesoływesołyFasola Jaś,kupuję większą,kiełbasa(kwestia wyboru oraz boczek wędzony), cebula,marchew krojona w kostkę (kupuje gotową Horteksowską dwa opakowania), seler(jeden duży), pietruszka(cztery duże) oraz koncentrat pomidorowy.Fasolę zamaczam gorąca wodą i odstawiam na 1 do 2 godz. celem jej zmiękczenia.Wrzucam do garnka, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 60 min.Pamiętaj aby zawsze dolewać wodę gorącą w przypadku jej wyparowywania! W między czasie przygotowuję krojąc w kostkę boczek oraz kiełbasę i cebulę.Najpierw podsmażam boczek, potem dodaję kiełbasę, a na koniec cebulę.Żadnych przypraw na razie nie dodajemy! Dodaję na koniec podsmażenia 4 łyżeczki cukru przy tym parę razy mieszając.Odstawiamy i dodajemy do fasolki i warzyw!Z przypraw na koniec do smaku sól, pieprz oraz majeranek no i oczywiście koncentrat pomidorowy.SMACZNEGO!


  PRZEJDŹ NA FORUM