| |
erling13 | 18.09.2009 12:36:05 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1258 #324367 Od: 2009-6-3
| Satu gratuluję To może teraz pomidorówka?? _________________ Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:) |
| |
Electra | 23.12.2024 00:07:46 |
|
|
| |
Satu | 18.09.2009 12:40:35 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 2073 #324371 Od: 2009-3-28
| eh, od pomidorowej to mam męża, a jeszcze jak dla mnie to pomidorową gotuje on genialnie więc nie będę mu odbierała tej przyjemności ale tak sobie myślę - może barszcz :] |
| |
erling13 | 18.09.2009 16:22:09 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1258 #324562 Od: 2009-6-3
| Bym zapomniała, babeczkami się chwalę, ale chciałam powiedzieć, że przepis mam z pysznej strony podanej przez Asię Dziękuję Między czasie na patelni wylądowała cukinia+pomidor+ser i powstał powiedzmy obiad _________________ Uśmiech to taka krzywa, która wszystko prostuje:) |
| |
katarzynapo | 18.09.2009 16:24:58 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #324565 Od: 2009-3-28
| dorzuć tam makaron, będzie super obiad |
| |
katarzynapo | 20.09.2009 17:59:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1704 #325892 Od: 2009-3-28
| cześć raz jeszcze, przepyszne te kotleciki z przepisu AniHali! dzieci jadły z dokładką; a to najlepsza rekomendacja |
| |
AniHali | 20.09.2009 23:09:32 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3 #326111 Od: 2009-9-16
| Ciesze sie bardzo ze smakowaly |
| |
paprotka | 21.09.2009 17:32:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Małopolska/Podlasie
Posty: 683 #326431 Od: 2009-4-2
| AniHali, pycha te Twoje kotleciki Wlaśnie zjedliśmy. Teraz oblizujemy palce aż po same łokcie |
| |
AniHali | 22.09.2009 10:37:43 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 3 #326826 Od: 2009-9-16
| |
| |
2_katarzyna | 24.09.2009 12:53:14 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 850 #328114 Od: 2009-3-28
| Dobrze, teraz moja kolej, idę po pierś i spróbuję tych kotlecików, które tak wszystkie zachwalacie - AniHali w sensie..pozdrawiam papa |
| |
2_katarzyna | 25.09.2009 10:57:46 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 850 #328804 Od: 2009-3-28
| Kotleciki wyborne, Zofia jeszcze dziś smacznie zajada, zamiast wędlinki do bułeczki z masełkiem, powiedziałabym nawet, że dziś smakują lepiej niż wczoraj, chyba nasyciły się przyprawami.. |
| |
isw | 25.09.2009 12:00:41 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1743 #328835 Od: 2009-3-30
| je jeszcze nie robiłam-w weekend będzie premiera zachęciłyście mnie... a zioła prowansalskie kocham-nieoceniony dodatek do każdej niemal potrawy _________________ Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni. — Marcel Proust
|
| |
Electra | 23.12.2024 00:07:46 |
|
|
| |
monia123 | 25.09.2009 13:42:20 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Posty: 2264 #328884 Od: 2009-3-29
| Ja znałam ten przepis ale spróbowałam jeszcze raz tylko dałam oregano zamiast ziół i wyszły pyszne!!! |
| |
Marticzi | 25.09.2009 13:53:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #328888 Od: 2009-3-28
| A mialam nadzieje ze cos tu dzis znajde na obiad najlepiej z piersi Ale chyba juz byl tu podobny przepis bo robilam takie kotleciki. i jak dla mnie to chyba porcja dla 1 osoby hihii _________________ ................ |
| |
isw | 25.09.2009 14:11:53 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1743 #328898 Od: 2009-3-30
Ilość edycji wpisu: 1 | To ja Wam zapodam sałatkę,która może też być daniem głównym,gdy nie użyjemy sałaty )) Kiedyś ją jadłyśmy z koleżanką w knajpce i zapałałyśmy do niej miłością absolutną Składniki-makaron penne,pomidory suszone,uprażone na patelni ziarna słonecznika,mięsko z kurczaka-najlepiej z udka, smażone (ja najpierw piekę w rękawie foliowym,potem podsmażam na patelni)jako sos -pesto i sałata lodowa. Tyle! Co do ilości-nie powiem,zawsze robię na oko a SMAKUJE CUDNIE _________________ Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni. — Marcel Proust
|
| |
ziemonika | 29.09.2009 15:39:04 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa / Pomorze
Posty: 485 #330913 Od: 2009-6-5
| Dziewczyny, sezon dyniowy w pełni - mam fajny przepis na placuszki :-) 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2-3 jaja pół łyżeczki proszku do pieczenia ( lub odrobinę wody gazowanej, oranżady - cokolwiek, co spulchni ciasto) szczypta soli dynia w ilości dowolnej - pokroić lub zetrzeć na tarce
ciasto musi mieć konsystencję gęstej, lekko lejącej smietany smażymy na oleju przed podaniem posypać cukrem pudrem PALCE LIZAĆ Mój trzyletni syn uwielbia te placuszki |
| |
ziemonika | 29.09.2009 15:40:28 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa / Pomorze
Posty: 485 #330914 Od: 2009-6-5
| dynię można zastąpić jabłkami, rabarbarem i dalej PALCE LIZAĆ |
| |
Marticzi | 29.09.2009 16:06:24 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: xxx
Posty: 3283 #330927 Od: 2009-3-28
| mmmm uwielbiam rozne placuszki _________________ ................ |
| |
ziemonika | 29.09.2009 21:57:42 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Warszawa / Pomorze
Posty: 485 #331160 Od: 2009-6-5
| Iza, zważywszy na fakt że moje przedłużające się zwolnienie ma swoje dobre i złe strony - jest dobrze dysponując tak duzą ilością wolnego czasu dogadzam moim Mężczyznom ile tylko się da , szczególnie kulinarnie - jak to miło popatrzeć kiedy zajadaja aż im się uszy trzęsą |
| |
jocelka | 21.02.2010 09:25:11 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina
Posty: 333 #464191 Od: 2009-11-30
| salatka w szynce zalana galareta - brzmi skomplikowanie ale to nic trudnego,moze troche pracochlonne,ale za to jakie dobre Potrzebne skladniki na salatke jarzynowa(tradycyjnie daje jajka,seler,ziemniaki,marchew,pietruszka,cebula lub por,lub to i to jak kto lubiooorek kiszony,jablka i chyba wsio,przyprawy pieprz swiezo zmielony,natka pietruszki drobno posiekana,sol do smaku ale z reguly nie daje bo jarzynki same w sobie maja sol,mozna nie trzeba oczywiscie majonez i musztarda ja akurat dodaje sarepska z kamisa,)kroimy kroimy,mieszamy odstawiamy aby skaldniki sie przegryzly.Wczesniej mozna przyrzadzic zalewe(na litr bulionu daje 6 lyzeczek zelatyny instant,dodaje sok z cytryny,swiezo zmielony pieprz,mozna wycisniety zabek czosnku ja akurat nie daje,trzeba po prostu doprawic galantyne tak jak lubicie,przeciez kazda z Was ma swoj smaczek)kupujecie ulubiona szynke,w zasadzie kazda sie nadaje,my lubimy w szynce konserwowej i filecie z indyka premium,ale tu juz znow dowolnosc calkowitano i zabieramy sie za zawijanie salatki w plastry szynki,nakladamy odpowiednia ilosc i zawijamy,czasami przewiązuje lodyga szczypiorku znow macie pole do popisu na glebokim polmisku ukladamy zwinieta szynke jedna przy drugiej no i czekamy az galareta zacznie tezec i zalewamy az do przykrycia zawijanek,jesli nie pokryje ich powierzcni szynka nieestetycznie obeschnie mozna udekorowac znow wedlug uznania i wlasnego smaku i SmacznegoAAA wazne:nie gotowac żelatyny bo wywar jak stezeje bedzie metny |
| |
jocelka | 21.02.2010 09:27:19 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Stare Miasto k.Konina
Posty: 333 #464203 Od: 2009-11-30
| Sprobuje zamiescic zdjecie poki jeszcze jest,lece zrobic zdjecie |
| |
Electra | 23.12.2024 00:07:46 |
|
|